6 Şubat 2013 Çarşamba

Sultangazi'de Kentsel Dönüşüm

Sultangazi ilçesi sınırlarında yer alan Cumhuriyet Mahallesi, yeniden dönüştürülecek. 06/02/2013 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren kanun ile Cumhuriyet Mahallesi resmen riskli alan ilan edildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 14/1/2013 tarihli ve 197 sayılı yazısı üzerine, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’un 2’ nci maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca Sultangazi Cumhuriyet Mahallesi riskli alan olarak kararlaştırıldı. 



Görüldüğü üzere İsrantbul olarak da tabir edebileceğimiz çalışmalar başladı. Kentsel dönüşüm Sultangazi'nin en değerli ve en çok yeşil alana sahip bölgesinde başlıyor. Mahalleli tedirgin ve rahatsızlığını anlatmaya çalışıyor. Mağdur olma korkusu yaşayan bölge sakinleri konu hakkında tepkilerini ve haklarına koruma adına eylemlerini gerçekleştirecekleri bir dernek kurma çalışmalarına da devam ediyorlar. 

Bölgeye 50 Metre mesafede bulunan büyük ve lüks konutların bulunduğu bir projenin de yakın zamanda başlaması, riskli alan ilan edilen Cumhuriyet Mahallesi Siteler bölgesinin değerini daha önemli kılıyor. Bu nedenle bölge halk yeni projenin belirsizliğinden ve bulundukları yeri kaybetmekten dolayı endişelerini dile getirmek istiyorlar. Mevcut planda onlara verilecek yerin nerede olduğu merak konusu. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder